Oricine poate face fotografii frumoase ale animalelor salbatice. Aceste mici trucuri va pot duce la rezultate foarte bune chiar daca nu aveti experienta si nu aveti echipamente scumpe si sofisticate. Cu siguranta copii vor fi foarte incantati sa urmareasca animalele, sa le momeasca, sa le astepte, in speranta realizarii unei fotografii frumoase. Acest articol scris de cei de la NATIONAL WILDLIFE FEDERATION se adreseaza mai ales parintilor cu copii mai maricei, care isi au deja educata rabdarea.

Incercati sa fotografiati specii de animale comune.
Fotografierea animalelor salbatice nu inseamna doar fotografierea animalelor mari, maiestuase, feroce sau gingase din paduri sau de pe pasuni. Puteti incerca fotografierea animalelor mici, ca veveritele, pasarile, soparlele sau alte specii comune care se pot gasi mai usor in apropierea oraselor sau in gradina din jurul casei dumneavoastra.

Sparrows

Fiti rabdatori si consecventi.
Chiar daca asteptati ca lumina sa fie frumoasa, sau animalul sa stea linistit mai mult de 1 secunda, rabdarea si consecventa dumneavoastra va vor rasplati. Chiar daca nu sunt indeplinite toate conditiile pe care vi le doriti, incercati in mai multe randuri, din unghiuri diferite. Observati micile salbaticiuni in liniste si de la distanta, este cel mai probabil ca ele sa vi se arate cand sunt relaxate.

Incercati sa simulati mediul natural.
Daca vreti sa fotgrafiati pasari, incercati sa le faceti un loc de hranire cu crengute pe care se pot aseza inainte sa se hraneasca. Acest truc va va permite sa faceti fotografii cu o impresie cat mai naturala.

Verificati fundalul.
Pasul premergator fotografierii ar fi verificarea fundalului ce va fi inclus in viitoarea scena. Verificati daca sunteti multumiti cu acesta.

Aduceti subiectul cat mai aproape.
Nu aveti nevoie de un obiectv prea mare pentru a face fotografii de aproape. Puteti obtine acelasi efect daca pozitionati un loc de hranire pentru pasari sau un loc de baie pentru ele sau o casuta a lor, cat mai aproape posibil de fereastra dumneavoastra. Cand faceti asta, luati in considerare unde va fi lumina soarelui, pentru a putea avea lumina naturala asupra subiectului. In general, lumina soarelui care vine dintr-o parte este in general buna. Daca lumina soareluli vine din spate, s-ar putea sa aveti nevoie de blitz.

lively conversation

Stabilizati camera.
Folosirea unui trepied sau instalarea camerei pe o masa, poate ajuta ca fotografia dumneavoastra sa fie clara. Mentinerea stabila a pozitiei camerei este foarte importanta mai ales daca faceti fotografia noaptea sau pe o lumina foarte slaba, cand este necesara o expunere mai lunga, iar in aceste conditii chiar si o mica miscare a camerei poate strica fotografia.

Cunoasteti-va subiectul.
O cunoastere cat de mica a obiceiurilor subiectului va poate scuti de frustrari si de erori. Doriti un peisaj frumos? Estimati cand veti avea lumina potrivita, verificati cand sunt inflorite plantele locale si verificati vremea pentru a evita conditiile meteo nefavorabile. Doriti o fotografie frumoasa a unui animal salbatic? Studiati speciile care isi au habitatul in zona dumneavoastra, precum si obiceiurile lor. Verificarea faptelor precum perioada din zi cand acestea sunt mai active sau obiceiurile lor legate de hranire va pot ajuta sa anticipati cat mai bine cand le puteti fotografia.

In concluzie, fotografierea unui animal salbatic poate fi un proiect de lunga durata, proiect in care sunteti implicat impreuna cu copilul dumneavoastra, ceea ce va duce inveitabil la o mai mare apropiere a copilului de natura precum si la o apropiere dintre dumneavoastra si copilul dumneavoastra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...