Anuntata de cativa ani, cladirea proiectata de Boeri Studio ( Barreca & La Varra si Stefano Boeri Architetti este singulara in felul ei. Bosco Verticale este prima cladire ce se realizeaza, dintr-o serie intreaga de constructii ce studiaza gradinile verticale.

© Iwan Baan

© Iwan Baan

Gazduind deopotriva apartamente si vegetatie luxurianta, Bosco Verticale raspunde nevoilor unuia dintre orasele cele mai poluate din europa. Avand capacitatea de a genera un propriu microclimat, mediat intre utilizatorii (din apartamente) si vegetatia de diferite tipuri dispusa pe cele 27 de nivele, cladirea se va integra in mediul ambiant folosind sisteme de filtrare si refolosire ale apei gri produse in cladire. Plantele vor echilibra umiditatea ambientala in dreptul fiecarui apartament, vor absorbi particule de praf si CO2, vor produce oxigen si vor atenua zgomotul urban.

Indiferent de termenul finalizarii (stabilit pentru 2013) experimentul este unul inedit, pana acum neexistand nici un proiect similar ce isi propune sa gazduiasca pe langa apartamente si peste 5700 de arbori si arbusti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...