Starbucks Strawberries & Crème Frappuccino

De curand cei de la Starbucks au incasat o lovitura destul de usturatoare datorita tipului de coloranti din produsele lor. Este vorba de continutul unor bauturi ca Strawberries & Creme Frappuccino ce sunt colorate gratie unor coloranti naturali obtinuti in buna masura din insecte. Carminul, un pigment obtinut din acidul carmic produs prin zdrobirea femelei insectei din familia Sternorrhyncha a fost mult timp considerat una din sursele primare de pigment, inca din trecutul indepartat.

Faptul ca acidul carmic poate declansa alergii vorbeste impotriva folosirii acestuia, atata timp cat culoarea bauturilor poate fi obtinuta prin metode mult mai prietenoase si “gustoase” anume: capsuni in concentratie corespunzatoare. Chiar daca pare ciudat ca bauturile sa aiba ca si coloranti gandaci zdrobiti si nu capsuni, cred ca intregul scandal tinde sa fie exagerat.

Este oricand de dorit sa consumi produse de origine organica in locul celor sintetice! La fel cum este de dorit ca si consumatorii sa fie informati. Carminul se foloseste si in patiserie sau in industria carnii, prin urmare etichetarea trebuie facuta corespunzator, iar cand cumperi trebuie sa stii la ce te inhami!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...