Daca intr-o dupamiaza ploioasa sunteti acasa, cu copii, fara un program inainte stabilit, puteti incerca un rapid si haios experiment “colorat”

Aveti nevoie de:

1 pahar de lapte rece
coloranti alimentari pe baza de apa
detergent de vase lichid

Pasul 1: Adaugati colorantii alimentari in lapte

Turnati laptele intr-un vas de sticla. Apoi adauga in lapte cateva picaturi de diversi coloranti alimentari. In acest timp puteti initia discutii cu copilul dumneavoastra despre diferentele intre culori, rugati-l sa va arate culorile, vedeti daca recunoaste culorile.

Pasul 2: Adaugati detergentul lichid

Rugati-l pe copil sa toarne cateva picaturi de detergent de vase peste colorantii alimentari. In momentul in care detergentul va atinge laptele, culorile vor incepe sa se amestece, devenind noi culori . Este foarte interesant de privit. In acest punct le puteti explica combinatiile de culori si anume, albastru si rosu se combina in violet, galbenul si albastru se combina in verde si asa mai departe.

Pasul 3: Incepeti joaca

Cea mai buna metoda de invatare este joaca. Cateoadata, urmarirea stricta a unor pasi poate fi grea pentru un copil de 2 ani. In acest experiment copilul trebuie sa urmeze doar doi pasi simpli. Acum lasati-l sa se joace cu laptele colorat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...