Clean Bloody Flowers
Definitia din DEX pentru biodegradabil este: ” care poate fi degradat de factori biologici”. Cand vad pe un produs pe care il cumpar etichetarea de “biodegradabil” a produsului sau a ambalajului, ma gandesc ca, odata aruncat, in cativa ani, el se va descompune si va reintra in circuitul natural.
per favore amate genova
Insa, conform celor de la Growingagreenfamily, lucrurile nu stau chiar asa de simplu ca proces si chiar asa de sincer din partea producatorilor. Ei au tot interesul sa apeleze la “constiinta noastra verde” pentru a ridica pretul de vanzare al produsului marcandul ca fiind biodegradabil, dar nu precizeaza ca acest produs poate fi biodegradabil doar in anumite conditii.
Close-up view of the colored glass beads mixed in the sand at Glass Beach near Fort Bragg, CA  (glassbeach36xy)
Deobicei consumatorul nu cunoaste modul in care se degradeaza deseurile pe care le arunca. Insa, asa cum foarte bine subliniaza cei de la Slate.com,  acestea au nevoie de conditii speciale pentru degradare, iar daca nu sunt indeplinite conditii de umiditate, aport de aer si lumina solara, inclusiv deseurile vegetale, care, stim cu totii ca se degradeaza cel mai rapid, ajung sa se mumifice : “Sometimes, even banana peels don’t decompose once they reach the landfill. For sanitary reasons, modern landfills are lined on the bottom with clay and plastic to keep waste from escaping into the soil and are covered daily with a layer of earth to reduce odor. The landfill, then, acts like a trash tomb—the garbage within receives little air, water, or sunlight. This means that even readily degradable waste objects, including paper and food scraps, are more likely to mummify than decompose.”
The Greensburg Landfill Fire
Nu mai aducem in discutie pungile de plastic, care sunt pe piata doar de vre-o 50 de ani si pentru care termenul de 500 de ani sau 1000 de ani pentru degradare este complet neverificat.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...