Mai devreme scriam, incantat fiind de realizarea celor de la Planetary Collective, despre Overview. Daca nu ati apucat sa vedeti scurtul documentar puteti sa va faceti o impresie despre ce inseamna acest efect aruncand un ochi peste recentele imagini realizate de sonda Cassini in data de 19.07.2013.

Datorita distantelor, la propriu astronomice, pe care le parcurg obiectele in sistemul solar ganul acesta de imagini nu sunt prea dese. Prin Cassini NASA a profitat de pozitia sondei in alinierea lui Saturn (eclipsand Soarele) pentru a realiza o imagine unica a Pamantului si a Lunii!

Prin urmare Vineri a fost o zi in care am fost surprinsi cu totii in actiunile noastre mici si derizorii in raport cu maretia universului. Imaginile de mai jos sunt masura la care ne putem raporta cand vorbim despre rostul si rolul in lumea noastra albastra a : incalzirii globale, a dezpaduririlor sau fracturarii hidraulice …

In comunicatul NASA si JPL, de unde puteti extrage imagini la o rezolutie mare, se spune:

“We can’t see individual continents or people in this portrait of Earth, but this pale blue dot is a succinct summary of who we were on July 19,” said Linda Spilker, Cassini project scientist, at NASA’s Jet Propulsion Laboratory in Pasadena, Calif. “Cassini’s picture reminds us how tiny our home planet is in the vastness of space, and also testifies to the ingenuity of the citizens of this tiny planet to send a robotic spacecraft so far away from home to study Saturn and take a look-back photo of Earth.”

Via: Its okay to be smart

LATE EDIT:

Around Saturn from fabio di donato on Vimeo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...